Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Πιθανό ενδεχόμενο οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την Αυστραλία, στο προσεχές μέλλον

FT: Πιθανό ενδεχόμενο οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την Αυστραλία, στο προσεχές μέλλον
Εικάζεται ότι θα ζητηθεί μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια από τις τράπεζες
Κοντά σε μία οικονομική μεταρρύθμιση βρίσκεται η Αυστραλία, μεταρρύθμιση που ίσως βάλει φρένο στην ομαλή πορεία των τραπεζών της Αυστραλίας κατά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την κρίση του 2008.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα αποτελέσματα της έρευνας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, έρευνα που διήρκησε ένα έτος, θα βρεθούν στα χέρια του Joe Hockey, ο οποίος διατελεί υπουργός Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες έρευνες είχαν λάβει χώρα και στο παρελθόν και είχα, τελικά, οδηγήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Όπως άλλωστε δηλώνει και το υπουργείο στην ιστοσελίδα του, η έρευνα θα δημιουργήσει μια κατεύθυνση για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Αυστραλίας και θα ορίσει το χρηματοπιστωτικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία.
Μόλις τον περασμένο Ιούλιο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας, τα οποία ήταν ένα μείγμα τραπεζικών φόβων που ακολούθησαν το 2008, κυρίως σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια.
Ο Paul Bloxman, επικεφαλής αναλυτής της HSBC για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, εκτιμά ότι η τελική έκθεση θα συστήσει στις τράπεζες τη διατήρηση περισσότερων κεφαλαίων, ενώ θα ενθαρρύνουν και την χρήση εργαλείων «μακρο-προληπτικής εποπτείας».
Σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε συστάσεις που θα αλλάξουν άρδην τα οικονομικά θεμέλια, τις οικονομικές ρυθμίσεις της Αυστραλίας, όπως μια ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, ένα κυμαινόμενο νόμισμα, ή την οικονομική υποδομή στην οποία στηρίζονται οι αγορές ομολόγων και μετοχών της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης