Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Δεν χρειαζόμαστε εκλογές – Η παρούσα Βουλή θα εκλέξει ΠτΔ

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Δεν χρειαζόμαστε εκλογές – Η παρούσα Βουλή θα εκλέξει ΠτΔ
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη του έτους τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, αναφέροντας παράλληλα πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, την πολιτική για το χρέος και τη διαπραγμάτευση με την τριμερή για το πρόγραμμα.
«Δεν θα τελειώσουμε τις δυο διαπραγματεύσεις έως το τέλος του Δεκεμβρίου, όμως άμεσα χρήματα δεν έχουμε ανάγκη» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας πάντως ότι «δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς μηχανισμό που θα εγγυάται την ασφάλειά μας για την έξοδο στις αγορές».
Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει ΠτΔ και ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2016.
Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι θετική σε μεταρρυθμίσεις όπως η περαιτέρω ενοποίηση των ταμείων, αλλά διευκρίνισε ότι «δεν μπορούμε να αυξήσουμε φορολογία δεν μπορούμε να πάμε σε περαιτέρω περικοπές».
«Έχει ανακοπεί η μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια.
Πρώτα έπρεπε να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις και μετά να γίνουν περικοπές και αυξήσεις φορολογίας» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν έχουμε κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης