Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία «μονοπώλησε» τη συνάντηση Κεφαλογιάννη - Στουρνάρα (ΤτΕ)

Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία «μονοπώλησε» τη συνάντηση Κεφαλογιάννη - Στουρνάρα (ΤτΕ)
Έως και 20% η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ
Την τεράστια συνεισφορά του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ εξέτασαν - κατά τη συνάντησή τους - η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
Ειδικότερα, η υπουργός της κυβέρνησης ενημέρωσε τον διοικητή της ΤτΕ για τη γενικότερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στην ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ εξήρε τις προοπτικές περαιτέρω αξιοποίησης του τουρισμού.
Κατόπιν της συνάντησης, η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως «O τουρισμός αποτελεί σήμερα ίσως τον δυναμικότερο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας.
Αντιστοιχεί περίπου στο 18-20% του ελληνικού ΑΕΠ αλλά και στο 20% περίπου των θέσεων εργασίας. Βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις Στρατηγικές Μελέτες, τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του ΙΟΒΕ, ανάμεσα στους 3-4 νευραλγικούς τομείς, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τους τομείς ανάκαμψης της ελληνικής Οικονομίας. Αυτό συνέβη στην πράξη.
Ο τουρισμός αποτέλεσε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα προσφέροντας πολύτιμα έσοδα στο κράτος».
Παράλληλα, διέτεινε πως «στόχος μας είναι τη νέα χρονιά να πετύχουμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις. Να στηρίξουμε περαιτέρω την ελληνική οικονομία, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, να διοχετεύσουμε το πλεόνασμα που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία. Μπορούμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά».
Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 10.473 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 9.407 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,3%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1.201 εκατ. ευρώ ή 11,1% σε σύγκριση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 135 εκατ. ευρώ ή 9,6%. H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 22,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης