Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Στα 12,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας υποχώρησε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το γ' 3μήνου του 2014

Αυστραλία: Στα 12,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας υποχώρησε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το γ' 3μήνου του 2014
Το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας έλαβε ώθηση από την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας 
Στα 12,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας μειώθηκε το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας ενισχύθηκε, ενίσχυση που αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του αυστραλιανού ΑΕΠ. 
Το β’ τρίμηνο του 2014 το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 13,9 δισ. δολάρια, βάσει αναθεωρημένων στοιχείων, και οι αναλυτές ανέμεναν πως το γ’ τρίμηνο θα υποχωρούσε στα 13,5 δισ. δολάρια, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω.
Οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Αυστραλίας ενισχύθηκαν κατά πολύ, ωστόσο τα οφέλη θα ήταν μεγαλύτερα για την αυστραλιανή οικονομία αν δεν είχε πέσει η τιμή του προϊόντος κατά περίπου 50% το τρέχον έτος.
Το ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών κατά το γ’ τρίμηνο ήταν ένα πλεόνασμα της τάξεως του 4,6 δισ. δολαρίων, από περίπου ένα 3 δισ. δολαρίων το β’ τρίμηνο, αντανακλώντας την αύξηση του όγκου του σιδηρομεταλλεύματος που εξάγονται.
Αύριο, τετάρτη, αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ’ τριμήνου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ενίσχυση κατά 0,7% σε σχέση με το β’ τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης