Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μ. Βαρβιτσιώτης στο CNBC: Το deal μεταξύ ΟΛΠ και Cosco καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο της Κίνας

Μ. Βαρβιτσιώτης στο CNBC: Το deal μεταξύ ΟΛΠ και Cosco καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο της Κίνας
"Eκκρεμεί η έγκριση της ελληνικής Βουλής"
Τη σπουδαία συνεισφορά του deal μεταξύ ΟΛΠ και Cosco στην ελληνική οικονομία εξήρε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραχωρώντας συνέντευξη του αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε πως η επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco σηματοδοτεί την ανάδειξη της Ελλάδας ως «στρατηγικό εταίρο» της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
«Το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει η κύρια είσοδος των κινεζικών εμπορευμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά» διέτεινε χαρακτηριστικά. 
Ας σημειωθεί πως η διμερή συμφωνία προβλέπει επενδύσεις, συνολικού ύψους 230 εκ. ευρώ και αφορά τη κατασκευή του δυτικού Προβλήματα ΙΙΙ Εμπορευματοκιβωτίων, την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στις Προβλήτες II και ΙΙΙ.
Βέβαια, ο Μ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε πως το deal δεν έχει επικυρωθεί επισήμως, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την ελληνική Βουλή.
«Οι κινεζικές επενδύσεις είναι οι μεγαλύτερες που εισέρρευσαν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της κρίσης» σημείωσε παράλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης