Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intrasoft International: Ανέλαβε έργο για τα τελωνεία της Λιθουανίας – Στα 0,85 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του

Intrasoft International: Ανέλαβε έργο για τα τελωνεία της Λιθουανίας – Στα 0,85 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του
Το έργο, που αφορά τη δημιουργία ενιαίας πύλης για τα τελωνεία, θα ολοκληρωθεί σε 10 μήνες
Την ανάληψη έργου, προϋπολογισμού 0,85 εκατ. ευρώ, για τα τελωνεία της Λιθουανίας ανακοίνωσε η Intrasoft International.
Το έργο που αφορά τη δημιουργία Ενιαίας Πύλης (Single Window) για τα τελωνεία της Λιθουανίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες, ενώ αποτελεί το 5ο Single Window / e-Trader έργο στον χώρο των τελωνείων που υλοποιεί η INTRASOFT International παγκοσμίως.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του έργου αυτού η Intrasoft International θα χρησιμοποιήσει ως βάση για το Single Window πληροφοριακό σύστημα της Λιθουανίας, το Intrasoft Single Window (ISW) προϊόν της.
Το προϊόν αυτό μπορεί να υποστηρίξει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες της Single Window υλοποίησης, καθώς πρόκειται όχι μόνο για μια πλατφόρμα ενοποίησης υπηρεσιών, αλλά και ένα όχημα για τον γρήγορο εκσυγχρονισμό των χωρών με "αναπτυσσόμενη" υποδομή.
Αποτελεί μια σημαντική υποδομή που στοχεύει στη διευκόλυνση των μεταφορών, καθώς επιτρέπει τη ροή των πληροφοριών μεταξύ των συναλλασσομένων και των διασυνδεμένων πληροφοριακών συστημάτων των τελωνείων και των άλλων φορέων της διοίκησης.
Τα τελωνεία της Λιθουανίας θα λειτουργούν το σύστημα αυτό, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί και από τέσσερις άλλους κυβερνητικούς φορείς: την Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων και Κτηνιατρική Υπηρεσία, τον Εθνικό Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Γεωργίας, το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Εθνικό Επιχειρηματικό Κέντρο Μητρώων, με τη δυνατότητα αύξησης στο μέλλον των κυβερνητικών φορέων που το χρησιμοποιούν.
Το έργο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Intrasoft International παγκοσμίως στην ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων για τα τελωνεία.
Στον τομέα αυτό, η εταιρεία έχει υλοποιήσει συνολικά πάνω από 100 έργα σε τελωνεία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέχρι σήμερα, προσφέροντας λύσεις, οι οποίες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των τελωνειακών αλλά και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intrasoft International, Αθανάσιο Κωτσή, «η Intrasoft International δραστηριοποιείται στον χώρο των τελωνείων για πολλά χρόνια, έχοντας υλοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό από πληροφοριακά συστημάτα τελωνείων διεθνώς.
»Αυτό το τελευταίο έργο έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των συμβάσεων αυτών, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση μας στην παγκόσμια κάθετη αγορά των Τελωνείων και επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την ηγετική θέση που κατέχει η Intrasoft International στην ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων για τα τελωνεία διεθνώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης