Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μετά τις πιέσεις της Κομισιόν, δεσμεύεται να μειώσει το έλλειμμα στο 4,1% το 2015

Γαλλία: Μετά τις πιέσεις της Κομισιόν, δεσμεύεται να μειώσει το έλλειμμα στο 4,1% το 2015
Οι δεσμεύσεις της Γαλλίας παραμένουν πολύ υποδεέστερες του στόχου που έχει θέσει η Κομισιόν για τα ελλείμματα των χωρών-μελών
Η Γαλλία δεσμεύεται πως με την περικοπή των δαπανών και την αύξηση των φορολογικών εσόδων θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2015 στο 4,1%, από 4,4% το 2014.
Αναλυτικότερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα προβεί σε μείωση του ελλείμματος κατά επιπλέον 3,6 δισ. ευρώ, το επόμενο έτος, ποσό που θα μειώσει το έλλειμμα στο 4,15 του προϋπολογισμού.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Γαλλία, μέσω του Sapin, είχε εγκαταλείψει την δέσμευση για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, το 2015, στόχος που είχε τεθεί από την Κομισιόν για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Κατ’ ειρωνεία της τύχης και η ίδια η Γαλλία είχε βοηθήσει στην θέσπιση του στόχου για το έλλειμμα, ωστόσο τώρα το εγκαταλείπει για πιο μετριοπαθείς στόχους.
Μάλιστα, ο Sapin δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως το έλλειμμα της Γαλλίας δεν θα πέσει κάτω από το 3% νωρίτερα από το 2017, ήτοι μια δεκαετία από την τελευταία φορά που αυτό επιτεύχθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης