Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ούτε βήμα πίσω από την Τουρκία - «Το Barbaros θα παραμείνει στην ΑΟΖ της Κύπρου» διεμήνυσε Τούρκος αξιωματούχος

Ούτε βήμα πίσω από την Τουρκία - «Το Barbaros θα παραμείνει στην ΑΟΖ της Κύπρου» διεμήνυσε Τούρκος αξιωματούχος
Συνεχίζει τις προκλήσεις η τουρκική πλευρά
Αυστηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να σταματήσουν τις παραβιάσεις της Κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ.
Ειδικότερα όπως αναφέρει το protothema.gr ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε ότι το Barbaros θα παραμείνει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις έρευνες τους για φυσικό αέριο.
Παράλληλα ότι οι έρευνες της κυπριακής Κυβέρνησης γίνονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Μποζκίρ τόνισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης για να αναλάβει η ΕΕ ρόλο μεσολαβητή στο Κυπριακό και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διστάζει να προχωρήσει σε λύση του Κυπριακού.
Ωστόσο επισήμανε ότι θεωρεί ως παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού το συμβούλιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που ξεκινάει αύριο στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα παροτρύνει την Ελλάδα να κάνει βήματα σε αυτό το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης