Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η MIG θα έπρεπε να διαπραγματεύεται 333% υψηλότερα αλλά οι συνθήκες…δεν είναι φυσιολογικές – Κέρδη από το 2012 - Ο κρίσιμος ρόλος του IRF που ελέγχει το 13,88%

tags :
  Υπό φυσιολογικές συνθήκες η MIG θα έπρεπε να διαπραγματεύεται 333% υψηλότερα αλλά οι συνθήκες…δεν είναι φυσιολογικές – Κέρδη από το 2012 -  Ο κρίσιμος ρόλος του IRF που ελέγχει το 13,88%
Η μετοχή της MIG στα 0,63 ευρώ. Οι 35 με 40 χιλ μέτοχοι έχουν χάσει συντριπτικό ποσοστό της επένδυσης τους.
Όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες η MIG θα έπρεπε να διαπραγματεύεται 333% υψηλότερα καθώς η καθαρή θέση βρίσκεται στα 2,7 ευρώ ενώ έχουν υπάρξει και σημαντικότατες αναπροσαρμογές των συμμετοχών στην εύλογη αξία.

Στο α΄ τρίμηνο εμφάνισε ζημίες  ύψους 67,8 εκατ ευρώ η MIG σε σχέση με τις ζημίες 89,5 εκατ ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2010.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους έφθασαν σε 372,5 εκατ.
Τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά λόγω της εποχικότητας αλλά σίγουρα υπάρχουν ζημίες.
Τι μπορεί να περιμένει ο επενδυτής από την MIG;
1)Όταν ανέκαμψε η Αμερική το KKR, το Blackstone το General Electric Capital κατέγραψαν εντυπωσιακό άλμα με όρους αποτίμησης και εσωτερικής αξίας.
Οι εταιρίες συμμετοχών συνδέονται με την πορεία του καθοδικού και ανοδικού κύκλου. Προφανώς και δεν θα υπάρξει αύξηση 333% αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες η πραγματική αξία της εταιρίας τόση θα ήταν.
2) Μετά από μια διετία αμυντικής στρατηγικής που έδινε έμφαση στην διατήρηση μεριδίων αγοράς, εφαρμογής πρωτοβουλιών περιορισμού κόστους και συστηματικής μείωσης του δανεισμού, η Marfin Investment Group άλλαξε την στρατηγική της εφέτος και επικεντρώνεται στη δημιουργία μετοχικών υπεραξιών μεσοπρόθεσμα
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Διονύσης Μαλαματίνας,  είχε δηλώσει όπως είχαμε ανακοινώσει στα αποτελέσματα έτους του 2010, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της αλλαγής στην εταιρική μας στρατηγική. Από την αμυντική στρατηγική που στόχευε κυρίως στην ενίσχυση και διατήρηση των σημαντικών μεριδίων αγοράς των εταιρειών μας, έχουμε πλέον κινηθεί προς την τοποθέτηση έμφασης στη ενίσχυση και την εμφάνιση της αξίας των επενδύσεών μας. Έχουμε μεταθέσει τις προσπάθειές μας, στην δημιουργία μετοχικών υπεραξιών, μεσοπρόθεσμα.
Οι τάσεις που καταγράφονται και οι πρωτοβουλίες που υιοθετήθηκαν δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην πορεία για επιστροφή στην κερδοφορία το 2012»
Τι σημαίνει αυτή η στρατηγική ότι η MIG θα επιδιώξει εξαγορές και εμπλοκή στις αποκρατικοποιήσεις.
3)Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος φέρεται να κατέχει ένα ποσοστό 7,8% - η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται – έχει δώσει εσχάτως με τις αγοραστικές του παρεμβάσεις μισό εκατομμύριο μετοχές ένα θετικότερο αέρα στην μετοχή. Η διοίκηση στηρίζει και αυτό πέρασε στην αγορά και στην συμπεριφορά της μετοχής…αλλά όλα μπορεί να μεταβληθούν γρήγορα.
4)Κρίσιμος είναι ο ρόλος του IRF της Αγγελικής Φράγκου η οποία μεθοδικά αγοράζει μετοχές της MIG και κατέχει 13,88%.
Θα αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό του στην MIG το IRF.
5)To Dubai έχει εμμονή με την MIG όχι δεν πουλάει αλλά θα αγοράσει και στο ομολογιακό στα 1,8 ευρώ.
Το 2011 ίσως να είναι η τελευταία χρονιά ταλαιπωρίας για τους μετόχους της MIG και το 2012 να ανατίλλει μια νέα καλύτερη χρονιά που θα δώσει υπεραξίες στους υπομονετικούς μετόχους.


Μετοχική σύνθεση της MIG
Μη αθροιστικά ποσοστά

Dubai investment Group 17,28%

IRF 13,88%
Marfin Popular Bank 2,7%
Ξένοι θεσμικοί 19,35%
Ιδιώτες 45,34%
Βγενόπουλος 7,8% (Εκτίμηση)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης