Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κεφαλογιάννη: Θα κάνουμε την Αθήνα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης

Κεφαλογιάννη: Θα κάνουμε την Αθήνα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης
Παράλληλα τόνισε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση
«Θέλουμε να κάνουμε την Αττική και την Αθήνα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Έχουμε όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να το επιτύχουμε…».
Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας την Τετάρτη σε ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και την Αττική - Αγροτουρισμός - Οινοτουρισμός - Προσκυνηματικός Τουρισμός».
Αναφερόμενη ειδικά στην Αθήνα, η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι σύντομα η πρωτεύουσα θα μετατραπεί σε κύριο τουριστικό προορισμό.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, στην Αθήνα σημειώθηκε αύξηση της πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων κατά 22,3% σε σχέση με το 2013 και αύξηση των ξένων επισκεπτών με μοναδικό προορισμό την Αθήνα κατά 29%.
Τα στοιχεία αυτά - είπε η υπουργός Τουρισμού - σημαίνουν 142,8 εκατομμύρια ευρώ έσοδα για την πραγματική οικονομία της Αθήνας, που είναι τα ξενοδοχεία, το εμπόριο, η εστίαση, τα δημοτικά τέλη και οι φόροι.
Όσον αφορά την Κρήτη, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το νησί πρωταγωνιστεί στον τουρισμό, έχει μεγάλη τουριστική παράδοση και οι υποδομές της είναι σημαντικές, ενώ ο φυσικός της πλούτος απαράμιλλος.
«Ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός και ο προσκυνηματικός τουρισμός ως ειδικές μορφές τουρισμού, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης», τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε:
«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Πρέπει να ενώνει, να συνθέτει, να παράγει αποτελέσματα για το καλό της Περιφέρειας και των πολιτών, για το καλό της Ελλάδας».
Μιλώντας γενικότερα για το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, η κυρία Κεφαλογιάννη, επισήμανε: «Ο κλάδος έχει ανακάμψει. Τα δυο τελευταία χρόνια αλλάξαμε το κλίμα και κάναμε αλλεπάλληλα ρεκόρ. Ο τουριστικός κλάδος εξελίσσεται σε καταλύτη για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας».
Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2014 σημειώθηκε αύξηση των εισπράξεων κατά 13,4%, και αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 15,6%.
Επικαλούμενη δε στοιχεία του ΙΚΑ, είπε ότι ο τουρισμός δημιούργησε στο πρώτο επτάμηνο του 2014 120.000 νέες θέσεις απασχόλησης, σε σχέση με το 2013.
Ακόμα, επισήμανε πως για πρώτη φορά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού, δημιουργήθηκε θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό και τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις άσκησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων αγροτουρισμού και οινοτουρισμού. Στόχος του υπουργείου Τουρισμού, είναι μέσω και του νέου ΕΣΠΑ να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθεί το πλαίσιο για νέες επενδύσεις και να εκσυγχρονιστεί το προϊόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης