Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malaysia Airlines: Ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της

Malaysia Airlines: Ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της
Με στόχο την περικοπή των εξόδων για την επίτευξη λειτουργικότητας και εντέλει την σωτηρία του κρατικού αερομεταφορέα της Μαλαισίας 

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines ανέστειλε σήμερα, Δευτέρα, τις μετοχές της, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού σχεδίου για τη διάσωση του κρατικού αερομεταφορέα, ο οποίος «χτυπήθηκε» από δύο τραγικά γεγονότα.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις πτήσεις MH370, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, και MH17, η οποία κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα δύο περιστατικά να αγγίζει τους 537.
Η αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας ήταν ήδη ζημιογόνα, ωστόσο οι δύο τραγωδίες επέφεραν την οριστική κατάρρευση της εταιρείας.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του σχεδίου, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, το κρατικό ταμείο επενδύσεων Khazanah Nasional, το οποίο ήδη κατέχει περίπου το 70% του μεταφορέα, αποκτά όλες τις υπόλοιπες μετοχές, αποχωρεί από το χρηματιστήριο και ασχολείται με τα προβλήματά της σε ιδιωτικό επίπεδο.
Το ταμείο αναμένεται να αντλήσει 1,73 δισ. δολάρια, περικόπτοντας 6 χιλ. θέσεις εργασίας, ήτοι το 30% του εργατικού δυναμικού, αλλά και μειώνοντας τις διαδρομές που εξυπηρετεί.
Σημειώνεται πως συντελέστηκε και διοικητική αλλαγή, με την θέση του διευθύνοντος συμβούλου να κατέχει, πλέον, ο Christoph Mueller, αλλαγή που θα ενεργοποιηθεί πλήρως από τα μέσα του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης