Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (πρωθ. Ρωσίας): Η Ρωσία κουράστηκε να στηρίζει την οικονομία της Ουκρανίας

Medvedev (πρωθ. Ρωσίας): Η Ρωσία κουράστηκε να στηρίζει την οικονομία της Ουκρανίας
Η οικονομική αρωγή στην Ουκρανία δεν θα έρθει από την ΕΕ, σχολίασε ο Medvedev, ενώ η πεποίθηση της Ουκρανίας ότι αυτό θα συμβεί την απομάκρυνε από την Ρωσία
Η Ουκρανία, μπορεί να ενισχύει τους δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο αυτό δεν της προσφέρει πανάκεια στα δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανέφερε ο Dmitry Medvedev, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα.
Αντιθέτως, η σύσφιξη των δεσμών με την ΕΕ θα σημάνει την απώλεια μεγάλων εσόδων από τους οικονομικούς δεσμούς με την Ρωσία, συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια το Κίεβο απολάμβανε πολλούς ευνοϊκούς όρους στις συμφωνίες που έκλεινε με την Μόσχα, κάτι που βοήθησε την ανάπτυξη της ουκρανικής οικονομίας, ωστόσο, πλέον, οι σχέσεις των δύο χωρών θα βασίζονται καθαρά «σε λογικούς και ρεαλιστικούς όρους», που θα βάζουν τα συμφέροντα της Ρωσίας μπροστά.
«Δεν μπορούμε πλέον να στηρίζουμε την οικονομία της Ουκρανίας», ανέφερε ο Medvedev, ενώ υπογράμμισε ότι «για να είμαι ειλικρινής, έχουμε κουραστεί από αυτό».
Σημειώνεται ότι η δημοσίευση του άρθρου, συνέπεσε με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες, του πρωθυπουργού της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και της στήριξης που παρέχει η Ρωσία στους αυτονομιστές.
Ο Medvedev σχολίασε πως η Ουκρανία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης και ότι η ΕΕ κρατά απέναντί της μια «νέο-αποικιακή» στάση, δύσπιστη στην παροχή οικονομικής βοήθειας.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ είναι ισχνή και πως αν τελικά ενταχθεί θα αντιμετωπίσει εκ νέου οικονομικές πιέσεις.
Επαναλαμβάνοντας παλαιότερες απειλές, σημείωσε πως η Ρωσία, καθώς και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα περιορίσουν τη ροή των εμπορευμάτων από την Ουκρανία, ώστε να προλάβουν την «πλημμύρα» φθηνών προϊόντων στις αγορές τους, κάτι που θα κόστιζε στο Κίεβο περίπου 15 δισ. δολάρια.
Τέλος, ο Medvedev κατάστησε σαφές ότι η Μόσχα θα δυσκολέψει τους κανόνες για την έκδοση βίζας σε Ουκρανούς πολίτες, που εργάζονται στην Ρωσία, προκαλώντας απώλεια εσόδων ύψους 11-13 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης