Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yatseniuk (πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία

Yatseniuk (πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία
Έκτακτη οικονομική βοήθεια από την ΕΕ ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Δριμεία επίθεση στη Ρωσία και στον πρόεδρο της Vladimir Putin εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Arseniy Yatseniuk κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο ΝΑΤΟ.
Με αφορμή την πρώτη σύγκληση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας ο Yatseniuk τόνισε ότι «η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία, η οποία είναι ένα πεδίο μάχης».
Παράλληλα κάλεσε τον Putin να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός στις ανατολικές περιοχές ενώ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία έκτακτη οικονομική βοήθεια.
«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως έχουμε ανάγκη από βοήθεια, από βοήθεια προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της Ουκρανίας, από βοήθεια προκειμένου να σταθεροποιήσουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα, από βοήθεια προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την ταραχώδη και περίπλοκη ιστορική περίοδο» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
«Η καλύτερη λύση στη διένεξη στις ανατολικές περιοχές είναι η Ρωσία να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ» ανέφερε ο Yatseniuk, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να «αποσύρει τα στρατεύματά της» και να «σταματήσει τον εφοδιασμό» των φιλορώσων ανταρτών με όπλα και εξοπλισμούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης