Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Aβέβαιη η επιβίωση της κυβέρνησης - Τρομάζει το ΧΑ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

BlackRock: Aβέβαιη η επιβίωση της κυβέρνησης - Τρομάζει το ΧΑ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Δεν είναι βέβαιο πως θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα
Νέο γύρο αυξημένης αστάθειας στις διεθνείς αγορές, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που σημειώνονται στην Ελλάδα, με αιχμή την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προβλέπει για το προσεχές διάστημα η BlackRock.
Όπως επισημαίνει σε νέα, ειδική έκθεσή της, η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως την έλευση του 2015.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της BlackRock, την περασμένη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας πως σήμερα Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν είναι βέβαιο πως θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επομένως δεν είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία.
"Η αγωνία για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών και νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα βαραίνει ήδη την ελληνική αγορά και τα ελληνικά assets", επισημαίνει η BlackRock.
Για τον πολιτικό κίνδυνο που κυριαρχεί στην Ελλάδα προειδοποιεί με τη σειρά της και η Rabobank, ενόψει της κρίσιμης πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα.
"Ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί", διαμηνύει η Jane Foley, στρατηγική αναλύτρια της Rabobank, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.
Σύμφωνα με την Jane Foley, είναι ορατός ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, κίνδυνος που μπορεί να αποσταθεροποιήσει το σύνολο της Ευρωζώνης.
"Ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα μπορεί να αποσταθεροποιήσει το ευρώ", προειδοποιεί η οικονομολόγος της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης