Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Ελληνικό - Το 2015 θα συζητηθούν οι προσφυγές

Νέα προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Ελληνικό - Το 2015 θα συζητηθούν οι προσφυγές
Ανάλογη αίτηση είχε καταθέσει χθες και η Περιφέρεια Αττικής
Aίτηση αναθεώρησης της απόφασης που επέτρεψε την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο δικηγόρος Γ. Κόκκας ατομικά, αλλά κι ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια».
Ανάλογη αίτηση είχε καταθέσει χθες και η Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις θα συζητηθούν στις αρχές του νέου έτους στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.
Το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρόεδρος Σωτηρία Ντούνη) πρόσφατα, με υπ' αριθμ. 3800/2014 απόφασή του, έκρινε νόμιμο το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία LAMDA και ανακάλεσε αντίθετη προηγούμενη απόφαση του Ζ' Κλιμακίου, το οποίο είχε «παγώσει» την σχετική διαδικασία.
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο χθες κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης η Περιφέρεια Αττικής και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, «με την αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ, αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».
Στη συνέχεια ο Γ. Κόκκας κατέθεσε αίτηση, με την οποία υποστηρίζει ότι αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA, στην πραγματικότητα αγοράστρια εταιρεία είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού του Λουξεμβούργου», της οποίας «το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».
Τέλος, ο κ. Κόκκας υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία (Ν. 3986/2011), όπως, επίσης, παραβιάστηκε και η διαγωνιστική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης