Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε Vodafone - Wind φαίνεται πως καταλήγει η Forthnet - Καθυστερούν τις αποφάσεις οι πολιτικές εξελίξεις

Σε Vodafone - Wind φαίνεται πως καταλήγει η Forthnet - Καθυστερούν τις αποφάσεις οι πολιτικές εξελίξεις
Vodafone – Wind φέρονται αποφασισμένες να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στην αγορά της σταθερής τηλεπικοινωνίας
Στην αγκαλιά της Vodafone – Wind φαίνεται να καταλήγει η Forthnet.
Κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι πλέον ο ΟΤΕ μετά και την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ για την περίοδο 2015-2018, δεν είναι πλέον τόσος ζεστός όσο ήταν πριν, για την απόκτηση της Nova… συνεχίζει όμως τον οικονομικό και νομικό έλεγχο.
Από την άλλη πλευρά Vodafone – Wind φέρονται αποφασισμένες να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στην αγορά της σταθερής τηλεπικοινωνίας αλλά και να μπουν δυναμικά στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Ωστόσο τίποτα δεν πρόκειται να γίνει μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στη χώρα, καθώς όλη η σεναριολογία που επικρατεί για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, έχει φρενάρει τις όποιες επιχιερηματικές συμφωνίες και deals που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
Η Vodafone πάντως μετά και την απόκτηση της HOL φαίνεται πώς είναι η εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.
Η επένδυση για την εξαγορά της Ηellas online άγγιξε τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η απόκτησή της αποτελεί μέρος του ευρύτερου επενδυτικού πλάνου της Vodafone στην Ελλάδα για την εξέλιξη και διεύρυνση των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία που από το 2008.
Από την άλλη η Forthnet – είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που από τη στιγμή εισόδου της στο ΧΑ δεν έχει καταγράψει ποτέ κέρδη – σε επίπεδο εννεαμήνου εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 104 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο δανεισμό 312 εκατ. ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών της ενισχύθηκε οριακά στα 281,2 εκατ. ευρώ με τις ζημίες προ φόρων να αγγίζουν τα 37,3 εκατ. ευρώ (από -38,9 εκατ. πέρυσι), ενώ οι απαιτήσεις από πελάτες αυξήθηκαν σε 67 εκατ. ευρώ από 58,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης