Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Η σημερινή ψηφοφορία για ΠτΔ θα δώσει την τάση των βουλευτών

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Η σημερινή ψηφοφορία για ΠτΔ θα δώσει την τάση των βουλευτών
Υπάρχει κλειστή πόρτα από το ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη πως στις δύο πρώτες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εκδηλωθούν όλοι οι βουλευτές εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι η σημερινή ψηφοφορία «θα είναι ένα πρόκριμα και θα δώσει μια τάση, εάν σήμερα αισθάνονται οι βουλευτές αρκετά ισχυροί να βγουν απέναντι σε προηγούμενες δεσμεύσεις τους».
«Θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές οι οποίες ζούμε και το σκηνικό είναι ευμετάβλητο. Δεν πάμε με δεδομένο τη μη εκλογή του Προέδρου από σήμερα» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας πως «η πρόταση για συμφωνία εκλογών δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία βλέπει ότι έχει μια ευκαιρία».
«Όσο ακόμα η χώρα δεν έχει ολοκληρώσει την πολιτική της, ο κ. Τσίπρας θέλει αυτό το βόλι που έχει στη θαλάμη, να το χρησιμοποιήσει» τόνισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Η οποιαδήποτε αναβολή, σημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα άλλο σκηνικό. Η χώρα θα βρίσκεται σε μία περίοδο στην οποία θα δούμε τα αποτελέσματα μίας αναπτυξιακής πολιτικής», επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει κλειστή πόρτα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση».
«Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε το σημερινό αποτέλεσμα, να δούμε τις αντιδράσεις στον διεθνή οικονομικό περίγυρο» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι «το 2012 η Νέα Δημοκρατία, ενώ διαφωνούσε, ποτέ δεν είπε ότι εμείς δεν δεχόμαστε αυτά που έχει υπογράψει η χώρα».
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι έχουν δηλώσεις από το θα σκίσουμε τα μνημόνια, μέχρι επαναδιαπραγμάτευση και καλή προσαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί. Αυτό δημιουργεί την ανασφάλεια. Έκλεισε η πόρτα των αγορών για άλλη μια φορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρβιτσιώτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης