Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού - Αναζητώνται τυχόν ποινικές ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ

Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού - Αναζητώνται τυχόν ποινικές ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ
Ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος
Αποφασισμένοι να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την επένδυση στο Ελληνικό εμφανίζονται η Περιφέρεια Αττικής και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη η Περιφέρεια Αττικής και ένας ιδιώτης προσέφυγαν στο ελεγκτικό συνέδριο ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασης του 6ου τμήματος του δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την επένδυση στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ για το ίδιο θέμα, διεξάγεται αυτή τη στιγμή προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ κακουργηματική απιστία.
Στην αίτηση που κατέθεσε η Περιφέρεια προσκομίζει και στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τα οποία το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ που θα προσφέρει σε βάθος δεκαετίας η Lamda Development είναι ιδιαίτερα χαμηλό.
Η δεύτερη αίτηση κατατέθηκε από τον δικηγόρο Γιώργο Κόκκα ως ιδιώτης αλλά και ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια».
Με την προσφυγή του, ζητεί την αναθεώρηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου διότι μεταξύ άλλων, αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA, στην πραγματικότητα αγοράστρια εταιρεία είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο, η Hellnikon Global της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».
Οι προσφυγές αναμένεται να συζητηθούν στις αρχές του 2015.
Όσο για την εισαγγελική έρευνα, διεξάγεται αυτή τη στιγμή προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί και αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος λόγω του μεγάλου οικονομικού αντικειμένου της υπόθεσης.
Μάλιστα ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης, που έχει αναλάβει την έρευνα εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή την Εκθεση του ΤΕΕ (σύμφωνα με αυτή, η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ, την ώρα που η εκχώρηση στη Lamda έγινε για 914.000.000 ευρώ), ενώ έχει διορίσει και δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης