Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ήρθε η ώρα για αγορά (buy) της Μυτιληναίος - Στα 7,5 ευρώ η τιμή στόχος

Citigroup: Ήρθε η ώρα για αγορά (buy) της Μυτιληναίος - Στα 7,5 ευρώ η τιμή στόχος
Εξαιρετικές οι προοπτικές του ομίλου
Με τη σύσταση buy (αγορά) ξεκινά την κάλυψη της μετοχής της Μυτιληναίος η Citigroup, τοποθετώντας την τιμή στόχο στα 7,5 ευρώ, καθώς η μετοχή θα προσφέρει απόδοση 55% , συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος 2%.
Εν μέσω ακραίας μεταβλητότητας στην αγορά η Citigroup επιλέγει να δώσει σύσταση buy για έναν ελληνικό Όμιλο, ενώ τη σύσταση Neutral τηρεί για τη ΜΕΤΚΑ, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 10,5 ευρώ από 13 ευρώ πρηγουμένως.
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι προοπτικές του ομίλου διαγράφοντας σημαντικά θετικές, καθώς επωφελείται από τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου και τη σταθεροποίηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, εξελίξεις που μπορούν να διαμορφώσουν τα EBITDA στα 66 εκατ. ευρώ το 2015.
Η Citigroup δίνει έμφαση και στο Cash Return του Ομίλου, με την FCF απόδοση στους μετόχους να εκτιμάται στο 14% το 2015, στο 18% το 2016 και στο 24% το 2017.
Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα για εσωτερική αναδιάρθρωση και νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και των ορυχείων, παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή είναι απίθανη λόγω των τιμών και του σημερινού αβέβαιου πολιτικού περιβάλλοντος.
Στους κινδύνους, η Citigroup τοποθετεί τις τιμές αλουμινίου, φυσικού αερίου και του συναλλάγματος, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών, δεδομένης της διάρθρωσης των ροής εσόδων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Όμιλος μέσα στο 2014 προσέλκυσε δυναμικά το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών και καλύπτεται από τρεις διεθνείς αναλυτές (Citigroup - US, Kepler– Wood), οι οποίοι δίνουν σύσταση buy με τιμή στόχο από 7,5 έως 9,5 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης