Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor’s: Υποβάθμισε σε «CCC» την Ουκρανία - Υψηλός ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Standard & Poor’s: Υποβάθμισε σε «CCC» την Ουκρανία - Υψηλός ο κίνδυνος χρεοκοπίας
Αρνητικό το outlook της ουκρανικής αξιολόγησης
Σε «CCC» υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ουκρανίας ο οίκος Standard & Poor’s, προειδοποιώντας την κυβέρνηση του Κιέβου για τον κίνδυνο χρεοκοπίας εντός του 2015.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε «CCC» την ουκρανική αξιολόγηση, με το outlook να παραμείνει σε «αρνητικό».
Σύμφωνα με την Standard & Poor’s, η υποβάθμιση της ουκρανικής αξιολόγησης αντανακλά τη διάχυτη ανησυχία περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας.
«Η χρεοκοπία είναι ένα ενδεχόμενο, το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικότητα εντός των επόμενων μηνών» σημείωσε ο αμερικανικός οίκος.
Ας σημειωθεί πως βάσει των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, η Ουκρανία χρήζει πρόσθετης στήριξης, 15 δισ. δολαρίων.
«Τα αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα έχουν μειωθεί σημαντικά αυξάνοντας τον κίνδυνο η ουκρανική κυβέρνηση να μην δύναται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της» αναφέρει η σχετική έκθεση.





Σημειώνεται πως όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, το ΔΝΤ βρίσκεται σε αναζήτηση πόρων προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» των 15 δισ. δολαρίων για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας .
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο Κίεβο, Nikolay Gueorguiev διαμήνυσε πως «οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες».
Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εμφανίστηκε «έκπληκτος» από την πρόοδο της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό πλάνο.
Ας σημειωθεί πως η απόδοση του εντόκων γραμματίων ενός έτους κυμαίνεται στα 74,6 cents το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης