Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονα αντιδρά η Ρωσία στα σχέδια της Λιθουανίας να ενταχθεί στο ευρώ

Έντονα αντιδρά η Ρωσία στα σχέδια της Λιθουανίας να ενταχθεί στο ευρώ
Σε ανεξαρτητοποίηση από τη Ρωσία και σε ενεργειακό επίπεδο προσβλέπει η Λιθουανία
Οριστική στροφή προς τη Δύση πραγματοποιεί η Λιθουανία, με την ένταξή της στην Ευρωζώνη από την αρχή του νέου έτους, γυρίζοντας αποφασιστικά την πλάτη στη Ρωσία, η οποία στληραίνει την στάση της στην Λιθουανία, στο πρώην σοβιετικό κράτος.
Καθώς πλησιάζει η ένταξη της Λιθουανίας στο ευρώ, η χώρα κάνει βήματα με στόχο την ανεξαρτητοποίησή της σε ενεργειακό επίπεδο και ζητά ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα εδάφη της, γεγονός που επιβεβαιώνει την απομάκρυνση της χώρας από τους κόλπους της Μόσχας.
Παρότι η Ρωσία προσπαθεί να επαναφέρει τη Λιθουανία στην επιρροή της Μόσχας, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προσπάθειά της θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, στρέφοντας τους επιχειρηματίες προς τη Δύση και τις αναδυόμενες αγορές, όπως οι ασιατικές.
«Νομίζω πως οι Ρώσοι προσπαθούν να μας υποδείξουν πώς να συμπεριφερόμαστε», σχολιάζει στο Reuters ο κορυφαίος οικονομολόγος της λιθουανικής τράπεζας SEB, Gitanas Nauseda. «Μεταξύ των στελεχών, όμως, δεν υφίσταται πλέον η ρωσική νοοτροπία στην κατάρτιση των ρωσικών σχεδίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης