Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Στην επιτροπή «πόθεν έσχες» οι χρηματιστηριακές συναλλαγές Χαϊκάλη

Βουλή: Στην επιτροπή «πόθεν έσχες» οι χρηματιστηριακές συναλλαγές Χαϊκάλη
Προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου 2013, που απαγορεύει στους βουλευτές τις χρηματιστηριακές συναλλαγές
Την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής θα συγκαλέσει το επόμενο διάστημα, πιθανώς και αύριο Τρίτη, ο πρόεδρός της, Γιώργος Καλατζής, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, με αφορμή δηλώσεις του ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα «παίξει» στο Χρηματιστήριο.
Στόχος της επιτροπής είναι να διαπιστώσει αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003, το οποίο απαγορεύει στους βουλευτές τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Αν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ.
Πάντως, ο κ. Καλατζής περιμένει για το τυπικό της υπόθεσης και την επίσημη επιβεβαίωση των λεγομένων του κ. Χαϊκάλη, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται, εκτός απροόπτου, το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, για το αν η υπόθεση αφορά απόπειρα δωροδοκίας του κ. Χαϊκάλη ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης