Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει πολιτικούς και πολίτες για τον εκτροχιασμό από τις αρχές του 2009

Ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει πολιτικούς και πολίτες για τον εκτροχιασμό από τις αρχές του 2009
Ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν ο πιο θεσμικός διοικητής που πέρασε από την ΤτΕ
Ο Γιώργος Προβόπουλος ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε έγκαιρα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και την ελληνική κοινωνία για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος πριν κανείς συνειδητοποιήσει….τι ακριβώς συνέβαινε.
Ανατρέχοντας με πολύ απλό τρόπο στις δηλώσεις Προβόπουλου όλο το 2009 και κυρίως πριν τις εκλογές προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο πρώην διοικητής της ΤτΕ είχε προειδοποιήσει για έλλειμμα -8%, -10% αλλά και -12%.
Βέβαια όπως αποδείχθηκε πολύ έγκαιρα ήδη από τις αρχές του 2009 είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την εξέλιξη του ελλείμματος.
Ωστόσο είχε και την τόλμη να το κοινοποιήσει στην κοινωνία και δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει δημοσιεύματα που αναφερόντουσαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Τότε για πρώτη φορά συνειδητοποίησαν οι πολίτες ότι η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί και την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Προβόπουλος ως διοικητής της ΤτΕ.
Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί ο Στουρνάρας ο διαχρονικά δημόσιος υπάλληλος ανέφερε πρόσφατα ότι «έχει μάθει από το πάθημα του Προβόπουλου ότι δηλαδή ενημέρωνε κατ  ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία τον άδειασαν».
Η φράση αυτή είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη όταν όλοι γνωρίζουν ότι μόνο ο εμμονικός Σαμαράς άδειασε τον Προβόπουλο αποκλειστικά γιατί ο Στουρνάρας έπεισε τον Σαμαρά να εκδιώξει τον Προβόπουλο, ώστε να καταλάβει την θέση του διοικητή της ΤτΕ.
Η πράξη του Στουρνάρα να αντικατασταθεί ο επιτυχημένο Γιώργος Προβόπουλος ήταν ηθικά ανέντιμη.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο Προβόπουλος ήταν και παραμένει κορυφαίος έναντι του Στουρνάρα που έχει αποδειχθεί κατώτερος των προσδοκιών.
Ο Προβόπουλος ήταν διοικητής στην ΤτΕ και τίμησε αυτή την θεσμική θέση ενώ ο Στουρνάρας είναι κομματικό στέλεχος που τρομοκρατεί την κοινωνία, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης