Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο αρχείο οι καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη - Δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις

Στο αρχείο οι καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη - Δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις
Αποφασίστηκε ότι δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητου του κ. Αποστολόπουλου, μεσάζοντα στην απόπειρα χρηματισμού
Στο αρχείο μπαίνει η έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο βουλευτής είχε καταγγείλει συγκεκριμένα τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος καταθέτοντας με την ιδιότητα του υπόπτου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο κ. Χαϊκάλης το περασμένο καλοκαίρι του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα, Παναγιωτόπουλου, που διενήργησε την έρευνα, και την συγκατάθεση γνώμη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ισίδωρου Ντογιάκου δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή.
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.
Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα».
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.
Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά λόγω του ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων.
Τονίζει δε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή.
Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.
Τέλος, ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.
Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης.
Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος κατά την εκδοχή του κ. Χαϊκάλη λειτούργησε ως μεσάζων.
Σημειώνεται ότι ότι νωρίτερα η συνήγορος του Παύλου Χαϊκάλη, Έλενα Τζούλη, προειδοποίησε ότι θα απαντήσει με μηνύσεις κατά των εισαγγελέων Παναγιωτόπουλο και Ντογιάκο, αν δεν προβούν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του μεσάζοντα, Γιώργου Αποστολόπουλου.
Ακολουθεί, αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:
«Σήμερα το πρωί, στις 8, μεταβήκαμε με τον κ. Χαϊκάλη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπου υποβάλαμε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου διά του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου εκ νέου το αίτημά μας, όπως το είχαμε αιτηθεί και εχθές ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου, προς άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου.
Επίσης, ζητήσαμε εκ νέου να περιληφθεί ως αποδεικτικό αναγνωστέο υλικό - έγγραφο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των συνομιλιών Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου που έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία και που έχουμε ενεχειρήσει νομίμως ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών κ.κ. Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου ήδη από τις 6 και 12 Δεκεμβρίου προς νόμιμη δικαστική χρήση.
Από δικαστικούς συντάκτες λάβαμε γνώση εχθές, μετά το πέρας της συμπληρωματικής κατάθεσης Χαϊκάλη, ότι ο Εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος έχει αποφασίσει τη μη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου και ότι σήμερα αναμένεται να εκδώσει εισαγγελικό πόρισμα. Μετά ταύτα, δηλώνουμε πως αν δεν διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου και η περίληψη εντός της δικογραφίας ως αποδεικτικού αναγνωστέου υλικού - εγγράφου του απομαγνητοφωνημένου κειμένου των συνομιλιών που υπάρχουν στους υλικούς φορείς ήχου και εικόνας που έχουμε ενεχειρήσει ενώπιον των Εισαγγελέων κ.κ. Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου προς νόμιμη δικαστική χρήση και μετά ταύτα η υπόθεση τυχόν οδηγηθεί στο αρχείο επιφυλασσόμεθα για υποβολή μηνύσεως για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης