«Όμηροι» του ΚΤΕΛ και της αδιαφορίας των υπευθύνων οι κάτοικοι της Ραφήνας

«Όμηροι» του ΚΤΕΛ και της αδιαφορίας των υπευθύνων οι κάτοικοι της Ραφήνας
Οι κάτοικοι του δήμου Ραφήνας με ανοιχτή επιστολή καταγράφουν αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια
Σε δράση οι ενεργοί πολίτες της Ραφήνας ενάντια στο μονοπωλιακό καθεστώς της μιας και μοναδικής αστικής συγκοινωνίας που συνδέει την πόλη τους με την Αθήνα καθώς είναι «χτισμένη» στις δομές του παρελθόντος.
Ποιο αναλυτικά οι δημότες , οι κάτοικοι, οι πολίτες του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, με ανοικτή επιστολή που αναδημοσιεύει το bankingnews.gr , καταγράφουν αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.
Η αδιαφορία και η ανοργανωσιά της κεντρικής εξουσίας και η απόλυτη εφαρμογή του παράδοξου της κυβερνητικής προχειρότητας, ιδιαίτερα στο τομέα των υποδομών και της συγκοινωνιακής κάλυψης του δήμου μας.
Επί χρόνια ολόκληρα ο (πάλαι ποτέ) δήμος Ραφήνας, έχοντας στα όρια του το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση λιμάνι της Αττικής, παρέμενε πεισματικά (άραγε με ευθύνη ποίων αν όχι των κυβερνώντων, και προς όφελος ποιών, πάντως όχι των δημοτών του οι οποίοι αιμορραγούν και ταλαιπωρούνται καθημερινά)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ από το ευεργέτημα της αστικής συγκοινωνίας , παραδίδοντας τους φορολογούμενους πολίτες του και όχι μόνο σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ επιλογή συγκοινωνιακής σύνδεσης με την Αθήνα, αυτής των ΚΤΕΛ.
Τέσσερα περίπου χρόνια πριν, η προχειρότητα ή καλύτερα η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένου και σύγχρονου συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, έγινε ορατή σε όλο της το μεγαλείο.
Ο ενιαίος πλέον Καλλικρατικός δήμος Ραφήνας – Πικερμίου , έχει αστική συγκοινωνία κατά το ήμισυ και κατά το υπόλοιπο ήμισυ… υπεραστική (ΚΤΕΛ)
Υπάρχει λένε αστική συγκοινωνία (αυτή που ήδη υπήρχε στο Πικέρμι) μόνο που τα δρομολόγια της τερματίζουν στο Πικέρμι, κάνουν αναστροφή και … επιστρέφουν στη βάση τους!!! Για να συνεχιστούν τα δρομολόγια μέχρι το λιμάνι …ούτε λόγος να γίνεται…
Ο …υπόλοιπος ΕΝΙΑΙΟΣ δήμος, η Ραφήνα δηλαδή, συνεχίζει να εξυπηρετείται ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ από υπεραστική συγκοινωνία ΚΤΕΛ!!!
Φτάνει πια η αδιαφορία και η κοροϊδία από την κεντρική διοίκηση και τους μανδαρίνους της.
Πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής και με ποιους έχει γίνει, αν έχει γίνει, μέχρι τώρα η διαβούλευση για την ένταξη ή μη των νέων περιοχών?
Για πόσο ακόμη η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα κλείνει τα μάτια της στο πρόβλημα και θα σφυρίζει αδιάφορα;
Ο πολίτης της Ραφήνας, ο εργαζόμενος (όσοι υπάρχουν ακόμη) , ο νέος άνθρωπος, είναι αδιανόητο να πληρώνει κάθε μέρα σχεδόν 5 ευρώ!!! (2,40 πήγαινε και 2,40 έλα) ΜΟΝΟ για να φτάσει στην Αθήνα, είτε επειδή κάποιοι θέλουν να τους κρατούν «δεμένους» με επαναλαμβανόμενες συμφωνίες – συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ, είτε απλώς αδιαφορούν να προχωρήσουν τις μελέτες για την εδώ και τώρα σύνδεση του δήμου (ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ) με την αστική συγκοινωνία …

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Άμεση σύνδεση ΟΛΩΝ των περιοχών του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου με την αστική συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια και πρόβλεψη κάλυψης του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΚΕΝΟΥ σειράς οικισμών της περιοχής μας (πχ Ντραφι, Διώνη, Αιολίδα κλπ), με τέρμα σε σταθμό μετεπιβίβασης του μετρό.
Παράλληλα και σε δεύτερη φάση επέκταση ( με όρους περιβαλλοντικούς και σεβασμού στην πόλη και τη φυσική περιοχή) του προαστιακού προς την πόλη και το λιμάνι της που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς καμία συγκοινωνιακή υποδομή, χωρίς μέσο σταθερής τροχιάς, χωρίς χώρους στάθμευσης, χωρίς έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο που «φιλοξενεί» το βάρος άνω του 1,5 εκ διακινούμενων επιβατών και αυτοκινήτων.
Δε χωρούν άλλα μισόλογα, υποσχέσεις, ανευθυνοϋπεύθυνοι που κρύβονται και ένας δήμος, όπου ο μισός έχει αστική συγκοινωνία , ο υπόλοιπος βρίσκεται στην αποκλειστική ομηρία των ΚΤΕΛ και ένα μεγάλο κομμάτι του (παιδιά ενός κατώτερου θεού …) δεν έχουν καν την πολυτέλεια της συγκοινωνιακής σύνδεσης στο τέλος του 2014!!!
Είναι απαίτηση η δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση ΟΛΩΝ των βουλευτών του νομού Αττικής, αλλά και ο συντονισμός των ενεργειών τους σε βουλή και κυβέρνηση ΜΑΖΙ με τους πολίτες Ραφήνας – Πικερμίου για λυθεί οριστικά το θέμα αυτό που επί χρόνια μας ταλανίζει όλους. Δεν χωρούν άλλες υπεκφυγές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS