Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέα αποκάλυψη για το μαλαισιανό Boeing - Η Ρωσία εμφανίζει «μάρτυρα» που κατηγορεί την Ουκρανία

Nέα αποκάλυψη για το μαλαισιανό Boeing -  Η Ρωσία εμφανίζει «μάρτυρα» που κατηγορεί την Ουκρανία
Το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς της Ρωσίας
Νέα τροπή λαμβάνει το μυστήριο της κατάρριψης του Boeing 777 της Malaysia Airlines στα εδάφη που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία.
Ειδικότερα η Ρωσία επαναλμβάνει τις καταγγελίες περί εμπλοκής ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους, υποστηρίζοντας ότι έχει στη διάθεση της μάρτυρα -ουκρανό στρατιωτικό που αυτομόλησε- ο οποίος κατονομάζει πιλότο ουκρανικού μαχητικού Su-25 που φέρεται να εκτόξευσε πύραυλο αέρος-αέρος σε λάθος αεροσκάφος.
Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές της ήλθαν σε επαφή το βράδυ της Τρίτης με έναν Ουκρανό στρατιωτικό «που επιβεβαίωσε ότι εγκατέλειψε με τη θέλησή του τη μονάδα του και έφτασε σε ρωσικό έδαφος».
«Σύμφωνα με τον μάρτυρα αυτόν, το αεροσκάφος Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 ενδέχεται να καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου από ένα στρατιωτικό αεροπλάνο Su-25 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, με κυβερνήτη τον πιλότο Βολόσιν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Ο μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με τη Μόσχα πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους και μπορεί να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας, είδε το μαχητικό να απογειώνεται από την αεροπορική βάση όπου εργαζόταν και ο ίδιος, κοντά στο Ντιπροπετρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
Υποστήριξε μάλιστα ότι είδε πως το αεροπλάνο ήταν οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος R-60, ενώ οι αυτονομιστές αντάρτες δεν διαθέτουν αεροπορικά μέσα.
«Ο μάρτυρας παρατήρησε αμέσως πως όταν επέστρεψε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο οι πύραυλοι έλειπαν και ότι άκουσε καθαρά τον πιλότο Βολόσιν να λέει σε έναν άλλο στρατιώτη: 'Βρισκόταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή'» συνεχίζει η Επιτροπή, η οποία δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει τις αποδείξεις της στους διεθνείς ερευνητές της υπόθεσης.
Το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 298 επιβαίνοντες. Τα δύο τρίτα των θυμάτων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά του το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.
Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η πτήση ΜΗ17 καταρρίφθηκε από τους αυτονομιστές με πύραυλο εδάφους-αέρος με τον οποίο τους είχε εξοπλίσει η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης