Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε Κίεβο και φιλορώσους αυτονομιστές

Μαζική ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε Κίεβο και φιλορώσους αυτονομιστές
Εκκρεμεί η παράδοση των τεσσάρων στρατιωτικών στην Ουκρανία
Τους 145 ουκρανούς στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με 222 αντάρτες στη φιλορωσική ανατολική Ουκρανία υποδέχθηκε σήμερα στο Κίεβο ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με συμφωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών στη διάρκεια των συνομιλιών στο Μινσκ.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη ανταλλαγή από την αρχή της σύγκρουσης στα μέσα Απριλίου, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα με την παράδοση στην Ουκρανία τεσσάρων στρατιωτικών που κρατούνται στην αυτονομιστική δημοκρατία του Λουγκάνσκ.
Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, ο Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο, αρνήθηκε να διευκρινίσει πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των τεσσάρων στρατιωτικών.
Την Παρασκευή, τα δύο στρατόπεδα προχώρησαν σε ανταλλαγή εκατοντάδων κρατουμένων στη γειτονική ανταρτική περιοχή του Ντονέτσκ.
Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Κοστιαντινίβκα, 45 χλμ. βορείως αυτού του προπύργιου των αυτονομιστών και αφορούσε συνολικά 222 αντάρτες --άνδρες και γυναίκες-- και 146 ουκρανούς στρατιώτες, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ένας από τους στρατιώτες αρνήθηκε να επιστρέψει στο Κίεβο λέγοντας πως είναι ρωσικής καταγωγής και πως κατακρίνει τις πράξεις του ουκρανικού στρατού στις ανατολικές περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης