Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κανένας σχεδιασμός για εξαγορά του ποσοστού της Πειραιώς στην MIG από οποιονδήποτε επενδυτή

Κανένας σχεδιασμός για εξαγορά του ποσοστού της Πειραιώς στην MIG από οποιονδήποτε επενδυτή
Μια τέτοια εξέλιξη, νομικά και ουσιαστικά, θα προϋπέθετε είτε συμφωνία των υφισταμένων μετόχων της MIG
Καμία αλλαγή στη μετοχική σύνθεση και στη Διοίκηση της Marfin Investment Group και των θυγατρικών της εταιρειών δεν έχει επέλθει, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ομίλου.
Η MIG με τις τεράστιες προσπάθειες των στελεχών και των εργαζομένων της έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την κρίση και βρίσκεται πλέον σε διαρκή ανοδική πορεία, ενώ εντός του 2016 αναμένεται και η καθοριστική απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου κατόπιν της προσφυγής της Εταιρείας κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου για την ανάκτηση της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα ύψους 823 εκατ. ευρώ πλέον τόκων και ζημιών.
Όπως αναφέρει ρητά η MIG δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση ως προς το είδος της συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς με την KKR και το ύψος της επένδυσης και του κινδύνου που αναλαμβάνει η KKR, ούτε ως προς τις δεσμεύσεις της για μελλοντικές επενδύσεις μέσω του Ομίλου μας ή/και των θυγατρικών του, στοιχεία, που όταν διευκρινιστούν, μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετικά και να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη της MIG προς όφελος όλων των μετόχων της.
Σε καμία περίπτωση όμως, δεν τίθεται θέμα εξαγοράς της MIG ή/και των θυγατρικών της από την μεταβίβαση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της Τράπεζας Πειραιώς σε οποιονδήποτε επενδυτή.
Μια τέτοια εξέλιξη, νομικά και ουσιαστικά, θα προϋπέθετε είτε συμφωνία των υφισταμένων μετόχων της MIG, είτε επιτυχημένη δημόσια πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης