Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αμφιβάλλω ότι η λίστα επιβατών του Norman Atlantic είναι σωστή

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αμφιβάλλω ότι η λίστα επιβατών του Norman Atlantic είναι σωστή
Για έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού με την ιταλική πλευρά έκανε λόγο ο υπουργός ΝΑυτιλίας
Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης σχετικά με το αλαλούμ που επικρατεί για τον ακριβή αριθμό των επιβατών του Norman Atlantic.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αποκάλυψε στο Mega ότι το C-130 που πήγε στο Μπάρι να παραλάβει διασωθέντες βρήκε περίπου 20 άτομα που δεν υπήρχαν στις λίστες επιβαινόντων, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αμφιβάλλω ότι η λίστα των επιβατών του Norman Atlantic είναι σωστή».
«Αρχικά υπήρχε η ενημέρωση πως σε αυτό επιβαίνουν 17 διασωθέντες, τελικά πρόκειται για 20 άτομα, τα ονόματα των οποίων μέχρι τώρα δεν είχαμε» είπε ο υπουργός στο δελτίο ειδήσεων του Mega. 
Μάλιστα τόνσιε ότι έχει ζητήσει τη λίστα των διασωθέντων επιβατών από τις ιταλικές αρχές προκείμενου να επιλυθεί η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί ως προς την ταυτοποίηση όσων επέβαιναν στο πλοίο, ενώ επισήμανε ότι την ευθύνη για τη λίστα επιβαινόντων την έχει η εταιρεία.

«Η αγωνία μου είναι να ταχτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα» σημείωσε ο υπουργός.
Ζητούμε από τις ιταλικές αρχές να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των διασωθέντων, είπε ακόμα ο υπουργός, ώστε να ενημερώσουμε τους συγγενείς των επιβατών που περιμένουν ακόμα να μάθουν τι γίνονται οι δικοί τους άνθρωποι.
Μέχρι τώρα κύριο μέλημά μας ήταν να εκκενωθεί το πλοίο, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, και τώρα συνεχίζονται οι έρευνες στο θαλάσσιο πεδίο.
Ο υπουργός Ναυτιλίας απέφυγε να αναφέρει τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη της εταιρίας και μόνο να καταστήσει τον κατάλογο των επιβατών.
Παράλληλα ο κ. Βαβριτσιώτης τόνισε ότι «κανένας δεν θέλει να αισθάνεται ανασφαλής για ένα πλοίο που ξεκινά από την Ελλάδα».
Τέλος ο υπουργός χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το γεγονός ότι ο γιος του Γιώργου Δούλη εκλήθη να αναγνωρίσει το νεκρό πατέρα του αλλά η σορός ανήκε σε άλλο θύμα.

Συγκλονισμένος ο γιος του Γ.Δούλη, δεν αναγνώρισε τη σορό
Ο γιός του άτυχου έλληνα επιβάτη του Norman Atlantic, Γιώργου Δούλη, κλήθηκε στο νεκροτομείο, αλλά δεν αναγνώρισε τη σορό που του έδειξαν. Ο θάνατος του 67χρονου Γ.Δούλη έχει επιβεβαιωθεί από τη σύζυγό του και τις Αρχές.
Ο Λ. Δούλης δηλώνει ότι κλήθηκε στο νεκροτομείο του Περίνο, όπου όμως δεν αναγνώρισε τη σορό.
O άτυχος 67χρονος και η σύζυγός του στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στη γλίστρα και παγιδεύτηκαν.
Οι διασώστες προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας δεν τα κατάφερε.
Η κ. Δούλη μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι η ίδια αντελήφθη πρώτη ότι κάτι δεν πάει καλά, από την μυρωδιά που γέμισε την καμπίνα όπου βρισκόταν, μαζί με τον σύζυγό της.
«Ήταν μια καταστροφή. Ο κόσμος δεν ήξερε που να πάει» είπε η κ. Δούλη. «Ο άντρας μου κοιμόταν, εγώ μύρισα τη φωτιά».
«Ήμασταν έξω στο κατάστρωμα, αγκαλιασμένοι ο ένας με τον άλλο για να μπορέσουμε να κρατηθούμε ζωντανοί. Αν δεν πνιγόμασταν, θα πεθαίναμε από το κρύο» δήλωσε έλληνας ταξιδιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης