Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ευελπιστεί σε επέκταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ

Ουκρανία: Ευελπιστεί σε επέκταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ
Ελπίζει ότι θα μεταφέρει και τις τρεις δόσεις της οικονομικής βοήθειας μεμιάς το 2015
Σε επέκταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ ευελπιστεί η Ουκρανία, σύμφωνα με τη διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Valerina Gntaryova.
Σε δηλώσεις της η κεντρική τραπεζίτρια σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα μεταφέρει μονομιάς τις τρεις δόσεις του προγράμματος το 2015 και ότι θα παρέχει επιπλέον οικονομική βοήθεια.
«Δύο δόσεις έπρεπε να έχουν φθάσει φέτος και εν συνεχεία μία τρίτη, στις αρχές του επόμενου έτους, γι' αυτό εκτιμώ ότι θα ενωθούν σε μία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ελπίζει θα δοθεί περισσότερη βοήθεια αν επεκταθεί το πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι τον Μάιο η Ουκρανία έλαβε την πρώτη δόση από το ΔΝΤ, ύψους 3,2 δισ. δολαρίων και τη δεύτερη, ύψους 1,4 δισ., τον Σεπτέμβριο.
Η τρίτη και η τέταρτη δόση θα ενωθούν σε μία ύστερα από σχετική απόφαση του Ταμείου και θα φθάνουν συνολικά το ποσό των 2,7 δισ. δολαρίων.
Το ΔΝΤ έχει ήδη αποφασίσει να παρέχει τις επόμενες δόσεις, όμως ο αριθμός και το πότε δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η Ουκρανία χρειάζεται επιπλέον ποσό 15 δισ. δολαρίων μέσα στις πολλές ερχόμενες εβδομάδες προκειμένου να αποφύγει την οικονομική καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης