Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Στόχος της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου

Βαρβιτσιώτης: Στόχος της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα μέχρι να ταυτοποιηθούν και να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι τους όλοι οι Έλληνες πολίτες
Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί από το Norman Atlantic, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού εξέφρασε την οδύνη του, τόνισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αν μην υπάρχει καμία δυνατότητα κάποιος άνθρωπος να βρίσκεται αβοήθητος για αυτό και συνεχίζεται το έργο διάσωσης»
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα μέχρι να ταυτοποιηθούν και να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι τους όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός τόνισε ότι τα σωστικά συνεργεία και τα εναέρια μέσα ερευνούν όλο το θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ ζητήθηκε άδεια για έρευνα και στον αλβανικό θαλάσσιο χώρο.
«Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου. Ζήτησα το πρωί από την εισαγγελία Πειραιά να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου. Κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται, δεν μπορεί να μένει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ρωτά συνέχεια για τις όποιες εξελίξεις.
Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί του λιμενικού η επικοινωνία με τον πλοίαρχο του Norman Atlantic ήταν δύσκολη και πάντοτε γινόταν με κάποιο ενδιάμεσο που βρισκόταν δίπλα του. Πρόσθεσαν ότι με το Cruise Europa υπήρχε καλύτερη επικοινωνία, αλλά ο τεράστιος κυματισμός ύψους τριών μέτρων και οι ρυπαίοι άνεμοι, που έφταναν τα 9 μποφόρ, καθιστούσαν δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης. Από την άλλη πλευρά, η κακοκαιρία κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, και δυσκόλευε την προσέγγιση των ελληνικών σωστικών μέσων. Περίπου στις 9.50 το πρωί της Κυριακής, δεδομένου ήταν πιο εύκολη η πρόσβαση των ιταλικών μέσων λόγω καιρού, επελέγη να αναλάβουν το συντονισμό οι ιταλικές αρχές.
Από τα στοιχεία που δόθηκαν, ο πρώτος που ενημέρωσε τον ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων στις 5.40 τα ξημερώματα, ήταν ένας από τους επιβάτες που κάλεσε τον διεθνή αριθμό 112.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης