Τελευταία Νέα
Διεθνή

S. Gabriel (αναπλ. Καγκελάριος): Σκληρότερα μέτρα θα βύθιζαν τη Ρωσία σε ολοκληρωτικό χάος

S. Gabriel (αναπλ. Καγκελάριος): Σκληρότερα μέτρα θα βύθιζαν τη Ρωσία σε ολοκληρωτικό χάος
Αν η Ρωσία οδηγηθεί στο χάος, τότε θα απειληθεί ολόκληρη η Ευρώπη
«Δεν είχαμε ποτέ ως στόχο να ωθήσουμε την Ρωσία σε πολιτικό και οικονομικό χάος», δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της Bild ο αναπληρωτής καγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο στόχος ήταν να οδηγηθεί η ηγεσία της Ρωσίας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Ο Γερμανός αξιωματούχος προειδοποίησε πως σε περίπτωση που επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τότε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βυθιστεί η χώρα στο χάος.
«Όποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα προκαλέσει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Gabriel, επισημαίνοντας με νόημα πως η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη.
«Αυτοί που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία οικονομικά και πολιτικά, ακόμη περισσότερο, επιδιώκουν εντελώς διαφορετικά συμφέροντα», σχολίασε ο Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ επιθυμούν να δουν την Ρωσία, παλιό αιώνιο αντίπαλο, να πέφτει στα γόνατα, αλλά «αυτό δεν είναι το συμφέρον της Ευρώπης, ούτε και της Γερμανίας».
Ο Gabriel κατέληξε τονίζοντας ότι η Γερμανία επιθυμεί «να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, και όχι να αναγκάσουν τη Ρωσία να παρακαλέσει γονατιστή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης