Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κρίσιμη συνάντηση Draghi (ΕΚΤ) - Στουρνάρα (ΤτΕ) σήμερα υπό τον πλασματικό φόβο bank run

Κρίσιμη συνάντηση Draghi (ΕΚΤ) - Στουρνάρα (ΤτΕ) σήμερα υπό τον πλασματικό φόβο bank run
Υπό εξέταση το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων ρευστότητας από την ΕΚΤ υπό τον φόβο bank run
Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi.
Επί τάπητος θα τεθεί το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων ρευστότητας, υπό τον φόβο bank run, με φόντο τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την πολιτική αβεβαιότητα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου.
Οι όποιες αποφάσεις για τη λήψη έκτακτων μέτρων θα πρέπει να επικυρωθούν από τη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου, η οποία θα καθορίσει τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Ο φόβος για εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες κυριαρχεί σε ΕΚΤ και ΤτΕ με τους κεντρικούς τραπεζίτες να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, πριν και μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. 
Επίσης θα καταρτιστεί σχέδιο αντιμετώπισης φυγής καταθέσεων σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η σπέκουλα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Όπως έχει σημειώσει το www.bankingnews.gr η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να στηρίξει την Ελλάδα και τις τράπεζες, αρκεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές, να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα σταθερότητας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης