Αναλύσεις – Εκθέσεις

Julius Baer: Αυξάνει τη ζήτηση για χρυσό ο κίνδυνος Grexit - Ασφάλεια αναζητούν οι επενδυτές

Julius Baer: Αυξάνει τη ζήτηση για χρυσό ο κίνδυνος Grexit - Ασφάλεια αναζητούν οι επενδυτές
Οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καθιστούν για μια ακόμη φορά ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τον χρυσό
Αύξηση της ζήτησης για χρυσό, καθαρά για λόγους ασφάλειας, ενόψει των κρίσιμων εκλογών στην Ελλάδα, προβλέπει η Julius Baer.
Όπως επισημαίνει σε ειδική έκθεσή της, η εντεινόμενη φημολογία περί κινδύνου για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Μπροστά στον πολιτικό και οικονομικό κίνδυνο που εγείρει η Ελλάδα, οι επενδυτές θα αναζητήσουν προστασία και ασφάλεια στον χρυσό.
"Οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καθιστούν για μια ακόμη φορά ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τον χρυσό", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Carsten Menke, αναλυτής της Julius Baer και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης.
Όπως ανέφερε χθες σε σχετικό δημοσίευμά του το Bloomberg, τα hedge funds επιστρέφουν στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, υπό το βάρος της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στην Ελλάδα.
Οι bullish τάσεις για το πολύτιμο μέταλλο αυξάνονται, ωθώντας τις τιμές του χρυσού να καταγράψουν τη μεγαλύτερη - σε μηνιαία βάση - αύξηση από τον περασμένο Ιούνιο.
Ειδικότερα, οι long θέσεις στον χρυσό έχουν διπλασιαστεί από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ στον αντίποδα oι short θέσεις κινούνται πτωτικά για έκτη εβδομάδα, σε διάστημα επτά εβδομάδων.
"Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του χρυσού, λόγω των προβλημάτων με την Ελλάδα και κυρίως λόγω της πιθανότητας οι Γερμανοί να προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ", σχολιάζουν οι αναλυτές της RBC Capital Markets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης