Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Soros: Ευρώπη ξύπνα! Αναγκαία η διάσωση της Ουκρανίας για να κερδηθεί η μάχη κατά της Ρωσίας

Soros: Ευρώπη ξύπνα! Αναγκαία η διάσωση της Ουκρανίας για να κερδηθεί η μάχη κατά της Ρωσίας
Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι δέχεται επίθεση από τη Ρωσία
H Eυρώπη πρέπει να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για να αποτραπεί η απειλή της Ρωσίας και του V. Putin, αναφέρει σε άρθρο - παρέμβασή του ο George Soros.
Ο ουγγρικής καταγωγής διάσημος δισεκατομμυριούχος επιμένει πως η Ευρώπη πρέπει να χορηγήσει bailout στην Ουκρανία για να κερδίσει τη μάχη κατά του Ρώσου προέδρου, V. Putin.
Όπως επισημαίνει ο Soros, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει επειγόντως να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη στήριξη της ουκρανικής οικονομίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ρωσική απειλή στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει, διαμηνύει ο Soros.
Όπως προσθέτει, η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι δέχεται επίθεση από τη Ρωσία.
"Η υπόθεση της ουκρανικής οικονομίας είναι πολύ πιο σημαντική από την πολιτική αβεβαιότητα που μαστίζει χώρες όπως η Ελλάδα", σπεύδει να επισημάνει.
"Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για επανακαθορισμό των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στη Ρωσία και την Ουκρανία", προσθέτει.
"Οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν ταχύτατα, ίσως ακόμη και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015", συμπληρώνει ο Soros.
Eστιάζοντας στην οριακή κατάσταση της ρωσικής οικονομίας, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής προειδοποιεί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ρωσίας.
"Μια ρωσική χρεοκοπία θα πυροδοτούσε σοβαρές και μεγάλες επιπλοκές στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και ειδικότερα στην ευάλωτη Ευρωζώνη", διαμηνύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης