Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Ασάφειες από το ΥΠΟΙΚ για την αποκατάσταση των μισθών στους ενστόλους

ΣτΕ: Ασάφειες από το ΥΠΟΙΚ για την αποκατάσταση των μισθών στους ενστόλους
Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών έδωσαν ασαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν από τους δικαστές
Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας εάν η κυβέρνηση συμμορφώθηκε ή όχι στην τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων οι οποίες έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές.
Το ΣτΕ με την απόφαση υποχρέωνε την κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε τέσσερα πρακτικά (10-13/2014) τα οποία έθεταν προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί με την απόφαση.
Το δίμηνο αυτό παρατάθηκε στο μεσοδιάστημα, καθώς κατατέθηκαν στο ΣΤΕ και νέες αιτήσεις μη συμμόρφωσης και από άλλες Ενώσεις στρατιωτικών.
Κατά τη διάσκεψη εκπρόσωποι των ενστόλων τάχθηκαν με τις θέσεις των επίμαχων τεσσάρων πρακτικών της Επιτροπής Συμμόρφωσης.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών έδωσαν ασαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν από τους δικαστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης