Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραιτηθεί από την ΤτΕ οικειοθελώς

Στο τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραιτηθεί από την ΤτΕ οικειοθελώς
Ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της ΤτΕ πρέπει να διασφαλίσει με τον θεσμικό του ρόλο την ευστάθεια των τραπεζών και να μην λειτουργεί ως κομματικό όργανο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει από την ΤτΕ και από τις διοικήσεις των τραπεζών σε αυτή την δύσκολη στιγμή για τον τόπο να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.
Να δείξουν σοβαρότητα, θεσμικό χαρακτήρα, να συμβάλλουν ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια για τις καταθέσεις τους.
Ειδικά η ΤτΕ και ο Γιάννης Στουρνάρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει δείξει πιο θεσμικό χαρακτήρα»
Αυτή είναι η απάντηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς αποτιμά την στάση του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ωστόσο με βάση πολύ έγκυρες πληροφορίες φθάνουν από διάφορους πληροφοριοδότες στον ΣΥΡΙΖΑ πληροφορίες ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει να υποκινεί σενάρια bank run αλλά πλέον τα πραγματοποιεί όχι απροκάλυπτα αλλά στο παρασκήνιο.
Μάλιστα συνεχίζει να διοχετεύει πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης για σενάρια bank run και ταυτόχρονα στο προσκήνιο εμφανίζεται ως θεσμικός παράγοντας «που αγωνιά και αγωνίζεται για την θωράκιση των τραπεζών».
Άλλη πηγή αναφέρει τα εξής «ο Γιάννης Στουρνάρας αντί να λειτουργεί ως θεσμικός παράγοντας δρα ως κομματικό όργανο της κυβέρνησης, λειτουργεί αντιθεσμικά»
Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα αξιολογήσει την στάση όλων των παραγόντων που διαδραματίζουν θεσμικό ρόλο ή επηρεάζουν τα οικονομικά δρώμενα της Ελλάδος.
Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Γιάννη Στουρνάρα «πιστεύω στο τέλος θα παραιτηθεί μόνος του» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνομίλησε το bankingnews.gr.
Ο Γιάννης Στουρνάρας διαρρέει στον τύπο ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Δραγασάκη εκ των βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου δεν ανησυχεί για την θέση του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης