Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Εγκαταλείπει έργο 6,5 δισ. δολ. στο Κατάρ, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου

Shell: Εγκαταλείπει έργο 6,5 δισ. δολ. στο Κατάρ, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου
Αφορούσε την κατασκευή ενός εκ των μεγαλυτέρων πετροχημικών εργοστασίων παγκοσμίως
Πολλές επενδύσεις στον τομέα των πετροχημικών και του πετρελαίου, αξίας χιλιάδων εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν ματαιωθεί ή παραλύσει, με τις Royal Dutch Shell και τη βρετανική Premier Oil να έχουν ανακοινώσει τις πρώτες μεγάλες περικοπές κόστους για το 2015, μετά την οξεία πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Η αγγλο-βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία, Shell, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός εκ των μεγαλυτέρων πετροχημικών εργοστασίων παγκοσμίως, ένα έργο αξίας 6,5 δισ. δολαρίων, σε συνεργασία με την Qatar Petroleum, επικαλούμενη το παρόν οικονομικό κλίμα που επικρατεί στον κλάδο.
Η απόφαση αυτή συμπίπτει με την ανακοίνωση της Premier ότι θα καθυστερήσει την τελική απόφαση σχετικά με τον αν θα προχωρήσει το έργο, αξίας 2 δισ. δολαρίων, Sea Lion, στις Μαλδίβες, μέχρι να υπάρξει ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.
Παράλληλα, προχώρησε σε μείωση μισθού των εργολάβων και των ελεύθερων επαγγελματιών που συμμετέχουν σε έργα στη Βόρεια Θάλασσα και τη νοτιοανατολική Ασία, ενώ προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί τις συμφωνίες με τους προμηθευτές προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.
Παράλληλα, και η νορβηγική εταιρεία Statoil ανακοίνωσε ότι επέστρεψε τρεις άδειες έρευνας στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας, μια περιοχή που θεωρείται ότι παρουσιάζει το μεγαλύτερο κόστος για τον κλάδο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης