Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από τους ενστόλους για τις μειώσεις των αποδοχών τους

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από τους ενστόλους για τις μειώσεις των αποδοχών τους
Πρόκειται για εν ενεργεία και συνταξιούχους απόστρατους
Συνεχίζουν, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον δικαστικό αγώνα οι ένστολοι.
Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ατομικά 35 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί και στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία αναπροσαρμόσθηκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις τους στα μειωμένα κατά 50% επίπεδα σε σχέση με αυτά που ορίζονταν σε εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τον ίδιο λόγο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.
Μετά τις δικαστικές αποφάσεις με το νόμο 4307/2014 προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα - όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι - να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου 2012.
Ακολούθησε η έκδοση της από 17 Νοεμβρίου 2014 υπουργικής απόφασης με την οποία αναπροσαρμόσθηκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα που προβλέπει ο επίμαχος νόμος 4307/2014.
Στη νέα προσφυγή υπογραμμίζεται ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές και συντάξεις των ενστόλων είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Και αυτό γιατι το Ελληνικό Δημόσιο τόσο με τον επίμαχο νόμο 4307/2014 όσο και με την εν λόγω υπουργική απόφαση, προέβησαν σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του περασμένου έτους με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης