Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα από τη Λιθουανία: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις

Αυστηρό μήνυμα από τη Λιθουανία: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις
"Εκτός ατζέντας η συζήτηση περί Grexit"
Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε η Λιθουανία, καλώντας τη νέα κυβέρνηση της Αθήνας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας, Rimantas Sadzius έθεσε εκτός ατζέντας τη συζήτηση περί Grexit, καλώντας ωστόσο, την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωζώνης.
«Θεωρώ πως υπάρχουν δύο αρχές, τις οποίες η Ευρωζώνη πρέπει να τηρεί. Πρώτον, η κάθε χώρα μπορεί και θα πρέπει να επιλέγει τη δική της πορεία, μέσω της δημοκρατικής εκλογής της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεύτερον, οι δεσμεύσεις, οι οποίες λαμβάνονται προγενέστερα, πρέπει να υλοποιούνται από κάθε κυβέρνηση» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως η Λιθουανία συνιστά το 19ο μέλος της Ευρωζώνης, με το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου να είναι το «παρθενικό» της.
Συνεχίζοντας, ο R. Sadzius αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της Ρωσίας, καλώντας την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει τη Μόσχα με μία… φωνή.
«Είμαστε υπέρ των κυρώσεων, καθώς καμία χώρα δεν δικαιούται να παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην εγχώρια οικονομία, κατέστησε πιθανή τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και να μειωθεί το δημόσιο χρέος.
Ας σημειωθεί πως το λιθουανικό ΑΕΠ εκτιμάται πως θα αυξηθεί κατά +3,4% το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης