Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΑΣΕ: Καταδικάζει ως «τυφλή και ξεδιάντροπη» την επίθεση στη Μαριούπολη της Ουκρανίας

ΟΑΣΕ: Καταδικάζει ως «τυφλή και ξεδιάντροπη» την επίθεση στη Μαριούπολη της Ουκρανίας
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, τονίζεται
Στην καταδίκη της επίθεσης στην Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους περίπου 30 άνθρωποι, προχώρησε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), χαρακτηρίζοντάς τη «απερίσκεπτη, τυφλή και ξεδιάντροπη».
«Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο», επισήμανε ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, Ερτουγρούλ Απακάν και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει «άμεση κατάπαυση του πυρός».
Παράλληλα, κάλεσε τα αντίπαλα μέρη να επιστρέψουν «άμεσα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εφαρμόσουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Δυστυχώς έχουμε καταγράψει τις τελευταίες ημέρες μια κλιμάκωση των τυφλών βομβαρδισμών στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, συμπεριλαμβανομένων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η πόλη Ντονέτσκ και (η πόλη) Ντεμπάλτσεβε», η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των περιοχών των φιλορώσων εξεγερμένων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης