Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέτο της Ρωσίας σε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία

Βέτο της Ρωσίας σε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία
Την πρωτοβουλία για την έκδοση του ψηφίσματος του ΟΗΕ είχε αναλάβει η Βρετανία
Το δικαίωμα του βέτο άσκησε η Ρωσία προκειμένου να μπλοκάρει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που επικρίνει την ηγεσία των φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας για τις προκλητικές δηλώσεις τους σχετικά με την έναρξη επίθεσης εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου.
Το εν λόγω ψήφισμα περιλαμβάνει και την καταδίκη της πρόσφατης αναζωπύρωσης της βίας στην ανατολική Ουκρανία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.
«Η Ρωσία μόλις έχει μπλοκάρει ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνούμενη να συμπεριληφθεί σε αυτό η καταδίκη των πρόσφατων προκλητικών δημόσιων δηλώσεων από τους αυτονομιστές» δήλωσε στο Reuters διπλωματικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η καταδίκη αφορά τις δηλώσεις του ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, Alexander Zakharchenko, ο οποίος φέρεται να είπε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες δεν επιθυμούν συμβιβασμό και ότι αποφάσισαν να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου, ενώ σχεδιάζουν να περικυκλώσουν την Ντεπάλτσεβε, μία πόλη βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, τις επόμενες μέρες.
Η Βρετανία, η οποία είχε τη διπλωματική πρωτοβουλία, είχε προτείνει την έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας που θα απηχεί την καταδίκη της επίθεσης από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, μαζί με την έκκληση για έρευνα σχετικά με τις επιθέσεις στη Μαριούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης