Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό άνω των 11 ετών το ευρώ στην αγορά του Τόκιο μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε χαμηλό άνω των 11 ετών το ευρώ στην αγορά του Τόκιο μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Έφθασε έως το 1,1155 δολάριο
Συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, η διολίσθηση του ευρώ στην αγορά του Τόκιο, φθάνοντας μάλιστα παροδικά στο 1,1155 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 11 χρόνια και τέσσερις μήνες, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα.
Εν συνεχεία, το ευρώ διαπραγματευόταν μεταξύ 1,1155 και 1,1156 δολαρίων ή 131,19 και 131,22 γεν.
Αυτό υποδηλώνει νέα διολίσθηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, που την περασμένη Παρασκευή διαμορφωνόταν μεταξύ 1,1344 και 1,1348 δολαρίων και 134,11 και 134,15 γεν.
Οι ιάπωνες αναλυτές αποδίδουν αυτή την εξέλιξη σε δύο λόγους: αρχικώς, στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που επικέντρωσε την προεκλογική εκστρατεία του στην απόρριψη των πολιτικών λιτότητας και την υποταγή στην τρόικα και κατά δεύτερο λόγο, στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εφαρμόσει πρόγραμμα πολιτικής χαλάρωσης, με αγορές ομολόγων.
Οι επενδυτές καταδεικνύουν έτσι την ανυπομονησία τους σχετικά με την πολιτική που θα μπορούσε να θέσει σε εφαρμογή η νέα ελληνική κυβέρνηση και τη σχέση της με την Ευρωζώνη, όπως επισημαίνει ο αναλυτής Yuzo Sakai της Tokyo Forex & Ueda Harlow σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Kyodo.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ευρώ θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, αν και εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει εκ νέου όταν ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης