Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Προσανατολίζεται στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία

Ε.Ε.: Προσανατολίζεται στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
Θεωρεί τη Μόσχα υπεύθυνη για τις τελευταίες βιαιότητες στην Ουκρανία
Στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων προς τη Ρωσία προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως απάντηση στις τελευταίες βιαιότητες στην ανατολική Ουκρανία, καθώς θεωρεί τη Μόσχα υπεύθυνη για τις πράξεις των φιλορώσων αυτονομιστών.
Σε μια ανακοίνωση εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των 28 μελών της, η Ε.Ε. καταδικάζει τους θανάτους πολιτών κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη Μαριούπολη στις 24 Ιανουαρίου.
«Παρατηρούμε δείγματα συνεχούς και αυξημένης υποστήριξης προς τους αυτονομιστές από τη Ρωσία, κάτι που υπογραμμίζει την ευθύνη της», σημειώνεται και καλεί τη Μόσχα να καταδικάσει τις πράξεις των φιλορώσων αυτονομιστών και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.
Σημειώνεται ότι η επανεξέταση της κατάστασης έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου.
Εν τω μεταξύ, εν όψει της επιδείνωσης της κατάστασης, οι ηγέτες ζήτησαν «το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες, ιδίως όσον αφορά περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, με στόχο την άμεση και ολοκληρωμένη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και τις συμφωνίες ειρήνης που υπεγράφησαν τον Σεπτέμβριο στο Μινσκ».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης