Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανακοίνωσε σχέδιο ενάντια στην κρίση, μετά την υποβάθμισή της από την S&P

Ρωσία: Ανακοίνωσε σχέδιο ενάντια στην κρίση, μετά την υποβάθμισή της από την S&P
Στόχος, η επιστροφή της ρωσικής οικονομίας σε πλεονάσματα από το 2017
Ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να επιστρέψει τη ρωσική οικονομία σε πλεονάσματα από το 2017, ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας από την Standard and Poor's στην κατηγορία «junk» («σκουπίδια»).
Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας στο BB+ για πρώτη φορά από το 2004, επισημαίνοντας τη διολίσθηση του ρουβλίου και την αποδυνάμωση των εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου.
Ο οίκος επισήμανε ακόμη την αποδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, που περιορίζει τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Η ρωσική οικονομία έχει πληγεί βαρύτατα από τον διπλό αντίκτυπο των μειωμένων ενεργειακών τιμών και τις κυρώσεις της Δύσης για τον ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι η οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί μεταξύ 4 και 5% το 2015 για πρώτη φορά από το 2009, όταν η ρωσική οικονομία επλήγη από την παγκόσμια κρίση.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Anton Siluanov, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε ένα σχέδιο ενάντια στην κρίση, βάσει του οποίου «παγώνουν» οι δαπάνες.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι με αυτό ο προϋπολογισμός θα επιστρέψει στα πλεονάσματα το 2017, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης