Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: ΣΥΡΙΖΑ... η επόμενη σκηνή στο ελληνικό δράμα - Κίνδυνος παύσης των μεταρρυθμίσεων

BlackRock: ΣΥΡΙΖΑ... η επόμενη σκηνή στο ελληνικό δράμα - Κίνδυνος παύσης των μεταρρυθμίσεων
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας θα είναι δύσκολες και γεμάτες εντάσεις και αντιπαραθέσεις
Tην επόμενη σκηνή στο ελληνικό δράμα επιχειρεί να σκιαγραφήσει η BlackRock, σε νέα έκθεσή της (ημερομηνίας 29 Ιανουαρίου 2015), υπό τον τίτλο, "The Next Act in the Greek Drama" (Η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος).
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου καταδεικνύει πως η Ελλάδα εισέρχεται σε μια μακρά περίοδο υψηλής έντασης και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι να σταματήσει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα.
Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, το συνεχιζόμενο δράμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής πέρασε στην επόμενη πράξη του.
Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση.
Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ελλάδα, η προσοχή των αγορών στρέφεται πλέον στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την τρόικα, ενόψει της έναρξης των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος.
Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ζητά τη διαγραφή μεγάλου μέρους του.
Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν κατηγορηματικά ένα haircut στο ελληνικό χρέος και πιθανότατα θα προσφέρουν στην Αθήνα μια παράταση χρόνου για να προετοιμαστεί για τη διαπραγμάτευση για το χρέος.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας θα είναι δύσκολες και γεμάτες εντάσεις και αντιπαραθέσεις.
Ωστόσο συμφέρει και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμβιβασμό.
Η Ελλάδα δεν θέλει να φύγει από το ευρώ και είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης να προχωρήσει σε υποχωρήσεις, ώστε να μην μην υπάρξει καν κίνδυνος περί Grexit.
Όπως προειδοποιεί η BlackRock, ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα, στην τρέχουσα συγκυρία, δεν είναι η έξοδός της από το ευρώ, αλλά αντίθετα το πάγωμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης