Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Πλησιάζει η λύση - Ικανοποίηση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

BlackRock: Πλησιάζει η λύση - Ικανοποίηση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
Πιθανή εκτιμά μια συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας ο επικεφαλής ευρωπαϊκών επενδύσεων της εταιρείας, Michael Krautzberger
Κοντά θεωρεί ότι βρίσκεται η λύση της διαφοράς μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της σχετικά με το χρέος της Ελλάδας ο επικεφαλής ευρωπαϊκών επενδύσεων της BlackRock, Michael Krautzberger, καθώς όπως ανέφερε σήμερα, Τρίτη, στο Λονδίνο, υπάρχει «κοινό έδαφος» που μπορεί να ευνοήσει μια συμφωνία για το μέλλον του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.
Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο Μ. Krautzberger αξιολόγησε θετικά την πρόταση του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για μια ανταλλαγή του υφιστάμενου χρέους για ομόλογα χωρίς σαφή ημερομηνία λήξης ή συνδεδεμένων με την οικονομική ανάπτυξη.
«Αν και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του σχεδίου, φαίνεται να υπάρχουν σημεία συμφωνίας με αυτά που απαιτούν οι πιστωτές», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αντί για ένα κούρεμα, κάτι που δεν θα ήταν αποδεκτό, προτείνει έναν συμβιβασμό για να παραταθούν οι προθεσμίες και να καταστούν ευέλικτα τα επιτόκια».
Κατά τη γνώμη του, «το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει μια συμφωνία πάνω σε αυτές τις γραμμές, μειώνοντας τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ», αν και όπως σημείωσε, «θα υπάρξει αστάθεια στην αγορά έως ότου να υπάρξει μια συμφωνία».
Το πιο θετικό, σύμφωνα με τον Krautzberger, είναι ότι έχουν πέσει οι τόνοι και από τα δύο μέρη από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και προχώρησε στον σχηματισμό κυβέρνησης, με την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Όσον αφορά την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες, ο επικεφαλής της BlackRock σημείωσε ότι ο κίνδυνος είναι περιορισμένος καθώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ της κατάστασης στην Ελλάδα και αυτής άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Τα κρατικά ομόλογα που προτιμά η BlackRock στην εν λόγω περιοχή είναι εκείνα της Πορτογαλίας, καθώς είναι πιθανό ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας φέτος και επιπλέον, τονίζει, υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα έναντι της Ισπανίας, καθώς δεν καταγράφεται άνοδος των λαϊκίστικων κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης