Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νοmura: Προσοχή, αυτή δεν είναι η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης - Αστάθεια στο ΧΑ

Νοmura: Προσοχή, αυτή δεν είναι η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης - Αστάθεια στο ΧΑ
Όποια κι είναι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαίων, η Ευρωζώνη θα απαιτήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις βρίσκεται η νέα ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά η Nomura, σε νέα 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Greece - Italian President".
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να κατορθώσει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση από την τρόικα, την οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζει.
Αυτό που δεν πρέπει να αγνοεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί η Nomura, είναι το εξής:
Όποια κι είναι η συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαίων για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, η Ευρωζώνη θα απαιτήσει ούτως ή άλλως μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ως αντάλλαγμα.
Όπως προσθέτει η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τη νέα συμφωνία και τη νέα σχέση που οραματίζεται με την Ευρώπη, ωστόσο καίρια ζητήματα χρήζουν άμεσης διευθέτησης:
- Σε περίπτωση ενός νέου, ευρωπαϊκού προγράμματος, ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα;
- Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για μεταρρυθμίσεις, κατόπιν της ενδεχόμενης συμφωνίας με τους Ευρωπαίους, πως θα γίνει αποδεκτή στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και στην ελληνική κοινή γνώμη;
"Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών θα είναι επίπονες", προειδοποιεί η Nomura.
"H αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης δεν έχει ακόμη φτάσει, ας μην ξεγελιούνται ορισμένοι", διαμηνύει επίσης η επενδυτική τράπεζα.
Ταυτόχρονα προβλέπει διατήρηση της μεταβλητότητας στα ελληνικά assets για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι δύο πλευρές θα επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης