Τελευταία Νέα
Πολιτική

Gabriel: Μηδενική πιθανότητα για την παροχή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα

Gabriel: Μηδενική πιθανότητα για την παροχή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα
«Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να συνεχίζει κανείς σ' αυτή την οδό» υποστήριξε
Το ενδεχόμενο αποζημιώσεων για τη γερμανική κατοχή, αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, απέκλεισε κατηγορηματικά τη Δευτέρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Sigmar Gabriel κάνοντας λόγο για «μηδενική πιθανότητα».
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του, τέτοια θέματα έχουν ρυθμισθεί οριστικά με τις διαπραγματεύσεις, που οδήγησαν το 1990 στην ενοποίηση της Γερμανίας.
«Όλα αυτά τα θέματα ρυθμίσθηκαν νομικά οριστικά με τη συνθήκη 2 συν 4 που υπογράφηκε το 1990 ανάμεσα στα δύο γερμανικά κράτη και τους Συμμάχους, οι οποίοι παραιτήθηκαν τότε των δικαιωμάτων τους επί των ηττημένων του 1945 – και η συνθήκη εγκρίθηκε από τον Ελλάδα», επέμεινε ο Sigmar Gabriel.
«Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να συνεχίζει κανείς σ' αυτή την οδό» υποστήριξε.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J. C. Juncker ο οποίος επισκέπτεται τη Γερμανία και ήταν παρών στη συνεδρίαση του SPD στο Νάουεν, δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν είναι δεδομένο ότι απλώς θα δεχθούμε όλες τις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους Έλληνες ψηφοφόρους για την κατάργηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης