Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαλεί ο Verhofstadt: Οι αξιώσεις Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπονομεύουν την Ευρώπη

Προκαλεί ο Verhofstadt: Οι αξιώσεις Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπονομεύουν την Ευρώπη
"Αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος, να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ενός νέου μέλλοντος για την Ελλάδα"
Ξεκάθαρα εναντίον των ελληνικών αξιώσεων περί κατοχικού δανείου και γερμανικών αποζημιώσεων τάχθηκε ο Guy Verhofstadt, πρόεδρος των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο Βέλγος πολιτικός υπογράμμισε πως η αξιώση του Αλέξη Τσίπρα «υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι οι πρώην εχθροί έχουν κάνει μια θεμελιώδη επιλογή, αυτή της συνεργασίας και της οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Με αυτόν τον τρόπο διόρθωσαν το λάθος που είχε γίνει από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο» συνέχισε χαρακτηριστικά.
«Αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα πρέπει να επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές του για την οικοδόμηση ενός νέου μέλλοντος για την Ελλάδα» τόνισε σε έντονο ύφος, συμπληρώντας πως «η Ευρωπαϊκή περιοδεία των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη, την περασμένη εβδομάδα, απέδειξε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν ένα ισχυρό και σοβαρό σχέδιο μεταρρύθμισης. Μόνο με την παρουσίαση ενός παρόμοιου σχεδίου θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων και αναθεωρημένα επιτόκια δανεισμού. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης